ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

        Από όλους εμάς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δεξιότητες, ιδιαιτερότητες, από τα ΑΜΕΑ του Άργους Καλύμνου, του Σωματείου «Άγιος Παντελεήμων»,

α π ε υ θ ύ ν ο υ μ ε  μ ή ν υ μ α,  ανυστερόβουλης αγάπης και ευγνωμοσύνης τόσο στην Κάλυμνο μας όσο και στο Πανελλήνιο, στην Ευρώπη και σ’ όλο τον Κόσμο.

        Απευθύνουμε, το μεγάλο Ευχαριστώ μας και την απέραντη Αγάπη μας, που φτάνει μέχρι τον Ουρανό και πιο πάνω!!!, στους γονείς μας, στους παιδαγωγούς μας, στη Διοίκηση του Σωματείου μας, που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα μας, ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, στον καθένα, που μας στήριξε και μας στηρίζει ως Μονάδα, εντός και εκτός συνόρων μας.

        Η φωνή των ΑΜΕΑ, το μυαλό μας, η ψυχή μας, οι προστάτες μας, οι παιδαγωγοί μας, οι δεξιότητες μας, που εξελίσσονται σε ικανότητες, με την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση σας, είστε όλοι Εσείς, ο λ ό ψ υ χ α  σ α ς  ε υ χ α ρ ι σ τα ο ύ μ ε !!!

        Η παραχώρηση, από όλου εσάς, ενός, ευρωπαϊκών προδιαγραφών κτιρίου, αποτελεί το άσυλο μας, το σχολείο μας, το Πανεπιστήμιο μας, τη δεύτερη οικογένεια μας. Το έμψυχο υλικό, τα ΑΜΕΑ, όλοι εσείς, μπορούμε να είμαστε μαζί. Η διαφοροποίηση μας και η ιδιαιτερότητα, απ’ όλα τα άλλα παρόμοιων προδιαγραφών Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, είμαστε όλοι εμείς, η τοπική και ελληνική κουλτούρα – ήθη, έθιμα, Γλώσσα, Θρησκεία.

        Όλοι εμείς, όλοι εσείς, μια γροθιά, ένα σώμα, οι άνθρωποι του Πνεύματος, οι πνευματικοί ποιμένες, οι άνεργοι, οι άεργοι, οι φτωχοί, οι πλούσιοι, οι αλλόθρησκοι, οι φυλές του κόσμου, τας άλογα πλάσματα, είναι καλοδεχούμενοι και αποδεκτοί στην καρδιά μας. Όλοι μαζί, με τις ιδιαιτερότητες μας, με τις ιδιορρυθμίες μας αλλά και με τις ομοιότητες μας, είμαστε τόσο ξεχωριστοί και τόσο μοναδικοί, είμαστε πλάσματα του ίδιου του Θεού.

        Όλοι εμείς, ΑΜΕΑ, για πολλούς «ανθρωπόμορφα τέρατα», όλοι εσείς, οφείλουμε αλληλοκατανόηση και σεβασμό.

        Δεν είναι επιτρεπτό, η ελευθερία του καθένα, να περιορίζει την ελευθερία του άλλου, φθάνοντας στην ασυδοσία και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

        Επικροτούμε την ευσυνειδησία, σε ηθικό και επαγγελματικό επίπεδο. Είμαστε αντίθετοι, σε κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά και περιθωριοποίηση, γενεσιουργοί παράγοντες παράνομων και εγκληματικών ενεργειών.

        Εμείς, τα ΑΜΕΑ, λέμε ΟΧΙ στον όλεθρο των εμφυλίων σπαραγμών, στο όνομα της επιβίωσης. Εμείς και εσείς, οι αμνοί του Θεού, μπορούμε να συνυπάρξουμε.

        Αναλογιστείτε, ότι τα ΑΜΕΑ, θα παραμείνουμε, κάποιοι από εμάς, μωρά, παιδιά, έφηβοι, μεσήλικες, υπερήλικες – στάδια εξέλιξης «των φυσιολογικών ατόμων» - ενώ για μας οι διαχωριστικές γραμμές, ποτέ δεν θα είναι ευδιάκριτες. Δε θα «γευτούμε» τις απολαύσεις της δικής σας ζωής, εξ αιτίας πολλαπλών προβλημάτων οργανικής, πνευματικής και ψυχικής φύσεως.

        Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι αποτελούμε μέρος της πολιτιστικής και πολιτισμικής κουλτούρα μας.

        Είμαστε υπερήφανοι, για την τιτλοφόρηση μας, ΑΜΕΑ και διεκδικούμε το σεβασμό και τη συμπάθεια σας.

Κατανοούμε πολλούς, που εξ αιτίας της δυσμορφίας μας και της ιδιαιτερότητας μας, αρνούνται πεισματικά να μας αποδεχτούν, να μας νιώσουν και επιθυμούν, άλλοτε να μας χλευάζουν, άλλοτε να μας παραγκωνίζουν και να μας περιθωριοποιούν, ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Αν και η σκληρότητα τους μας καταρρακώνει, αποτελούν κινητήρια δύναμη για την εξέλιξη μας, ώστε να επιτρέψουμε στους παιδαγωγούς μας, «να ξεκλειδώσουν τα τρελά ελαττωματικά μυαλά μας».  Μας τροφοδοτούν τα ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα και χαρίσματα που διαθέτουμε.

Ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών, η επιπρόσθετη ευχή μας, για όλους εμάς:,  το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο Ερχομός του θείου βρέφους, να φωτίζει τις ψυχές μας, σ’ όλη τη διάρκεια του Χρόνου.

Με αγάπη και σεβασμό,

Τα ΑΜΕΑ Άργους Καλύμνου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

(Έγραψε η εκπαιδεύτρια Ξανθίππη Γιαμαίου)