Δράσεις του Σωματείου

Το Σωματείο είναι επίσημα, μέλος των δυο μεγάλων Ομοσπονδιών της Ελλάδας για το αναπηρικό κίνημα:  α) Της Ε.Σ.Α.με.Α (Εθνική Συνομοσπονδία Α.με.Α) και β) Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονεϊκού Κινήματος) και παίρνει μέρος στα κατά καιρούς συνέδρια που διοργανώνονται για το αναπηρικό κίνημα.

Το σοβαρό έργο και οι δράσεις του Σωματείου ξεπέρασαν τα όρια της Επαρχίας, με αποτέλεσμα η ένωση φορέων «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» σε συνεργασία με την γνωστή μεγάλη εταιρία GOODY’S μας επισκέφτηκαν, το 2007, είδαν από κοντά τα εργαστήρια στο σύνολο τους και επιστρέφοντας στην Αθήνα, μας έστειλαν δωρεά όλα τα όργανα Γυμναστικής, με τα οποία σήμερα τα παιδιά μας ασκούνται σωματικά.
Επίσης βάσει εγκεκριμένου Καταστατικού ιδρύθηκε Αθλητικός Σύλλογος με την επωνυμία «ΑΠΟΛΩΝΑΣ» και πήραμε μέρος στους  22ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες του 2008 στην Άνδρο, κατά τους οποίους κερδίσαμε 1ο χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα, καθώς και 4ο&5ο στο δρόμο 100 μέτρων.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Σωματείου το 2007, υλοποιήσαμε το έργο «Προηγμένες Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες για τα Α.με.Α» του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Η υλοποίηση του έργου είχε αποτέλεσμα τη παροχή Η/Υ, λογισμικού, ειδικού εξοπλισμού καθώς και ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των εκπαιδευόμενων του Κέντρου. Για  την ολοκλήρωση του προγράμματος,  πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στο Ξενοδοχείο Ελιές.
Το 2010 η ΟΠΑΠ Α.Ε. πρόσφερε οικονομική ενίσχυση στο Κέντρο για την αγορά δυο λεωφορείων για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι τους.
Την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκε και η αδελφοποίηση μας με το Δήμο Λακατάμιας της Λευκωσίας Κύπρου. Επίσης, με αφορμή την αδελφοποίηση μας, το ίδιο έτος σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους 2010 για τη δράση «Μουσική Παιδεία-Δράσεις χωρίς σύνορα», όπου φιλοξενήθηκαν από το Δήμο Καλύμνου 30 νέοι, μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Λακατάμιας, για το λόγο αυτό  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αύλιο χώρο του Κέντρου μας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Καλύμνου.
Παράλληλα, το 2010 έγινε αδελφοποίηση και συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κω, όπου και πραγματοποιούνται ημερήσιες επισκέψεις στην Κω και το αντίστροφο.
Το 2011 στα πλαίσια επιδοτούμενου προγράμματος από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς κ Αιγαίου του Υπουργείου Υγείας κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Νέες τάσεις στην υφαντουργία και αγγειοπλαστική ως πεδία εφαρμογής και δράσης στη  προεπαγγελματική κατάρτιση ατόμων με Αναπηρία», υλοποιήθηκε 7ήμερο ταξίδι στη Λευκωσία της Κύπρου, με τη συμμετοχή 21 εκπαιδευόμενων και στελεχών του ΚΔΑΠ Αμε.Α.
Αδελφοποίηση και συνεργασία με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Κω, όπου υλοποιούνται κοινές δράσεις και δραστηριότητες.
Συμμετοχή στο πρόγραμμα Ε.Ε. που υλοποίησε το Κεντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση ¨ΕΣΤΙΑ¨, όπου και πραγματοποιήθηκε επιδοτούμενο ταξίδι στην Αθήνα.
Το 2016 ττο Σωματείο με οικονομική στήριξη από τον Επιχειρηματία Ιωάννη Χαλίκο, συμμετείχε στο ετήσιο Ελληνικό Φεστιβαλ στο Νταργουιν της Αυστραλίας με έκθεση των έργων των εκπαιδευόμενων.
Ταυτόχρονα την ίδια χρονιά τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ σε συνεργασία με τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κω και Ρόδου συμμετείχαν για πρώτη φορά στους αγώνες Bowling με σύνθημα "Κάνε strike στη διαφορετικότητα". Έκτοτε  καθιερώθηκε σε ετήσια διοργάνωση.