Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία!


3η Δεκέμβρη

Η 3η Δεκέμβρη θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1922 ως «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία». Γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη με σκοπό τη ευαισθητοποίηση και την υπενθύμιση ότι η αναπηρία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και τα άτομα με αναπηρία είναι ισότιμα μέλη με ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα.

Κάθε χρόνο το Σωματείο μας για να τιμήσει τη μέρα αυτή, διοργάνωνε παζάρι στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ εκθέτοντας τις δημιουργίες των εκπαιδευόμενων μας με σκοπό την ανάδειξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους. Διοργανώναμε κοινές δράσεις και δραστηριότητες με μαθητές των δημοτικών σχολείων του νησιού. Δυστυχώς, φέτος λόγω των σοβαρών ιογενών συνθηκών που βιώνουμε Παγκοσμίως δεν δύναται να υλοποιηθεί το παζάρι μας. Μέλημα μας είναι η πρόληψη και η προστασία του σημαντικότερου αγαθού που είναι η υγεία όλων μας.

Όμως, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, προσωπικό και εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με αισιοδοξία και με καλή διάθεση συνεχίζουμε να δημιουργούμε και να διατηρούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανό, εκθέτοντας τις δημιουργίες τους στη σελίδα μας στο Facebook.