3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

DSCF2299Στιγμές συγκίνησης στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε στο «σπίτι» μας. Προσκεκλημένοι η ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου, οι  Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Άργους, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Εργαστήριο  Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλύμνου.

Γελαστά πρόσωπα, χαρούμενες φωνές κατέκλυσαν τους χώρους του Κέντρου, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις ομαδικές δραστηριότητες χειροτεχνίας που είχαμε ετοιμάσει, με πολύ ενθουσιασμό  και χαρά.

Το πρόγραμμα αρχικά ξεκίνησε με τραγούδια αγάπης από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Πανόρμου. Κατόπιν, στις 10:00π.μ. προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων στην Ισπανική γλώσσα, χωρίς μεταγλώττιση. Η εικόνα ήταν τόσο δυνατή σε συναισθήματα που η μετάφραση ήταν περιττή, κι αυτό φάνηκε στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη συζήτηση που ακολούθησε.

Στη συνέχεια αφού χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες , δούλεψαν με άψογη συνεργασία, δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία στις διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, όπως κάρτες και σημειωματάρια, κολιέ και μπρελόκ με πήλινες χάντρες, χριστουγεννιάτικα δεντράκια και στολισμός του  Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της «Φιλίας» με γλόμπους τις φωτογραφίες όλων των συμμετεχόντων της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση αυτή αποσκοπούσε στην  κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση μέσα από τη γνωριμία και την συνεργασία των μαθητών με τους εκπαιδευόμενους μας, στην ευαισθητοποίηση   και στην εξάλειψη αρνητικών συμπεριφορών απέναντι στην διαφορετικότητα.!!!