Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα

ταξιδι στην αθηναΜέσα στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» και «Eurodesk» που έχει αναλάβει το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΣΤΙΑ», δεχτήκαμε πρόσκληση για συνεργασία και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές- ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες στην Αθήνα, από τις 18/10/2013/ έως τις 21/10/2013.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ανταλλαγή εμπειριών, των παιδιών που προέρχονται από ένα μικρό νησί και παιδιών που ζουν  σε μια μεγαλούπολη. Μίλησαν για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μοιράστηκαν χαρούμενες εμπειρίες επισκεπτόμενοι το Αττικό ζωολογικό κήπο, το σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης. Βόλτα σε εμπορικό κατάστημα MALL και ξεφάντωμα στο Allou fun park.

Συμμετείχαν στη δράση «Ο δικός μου Μαραθώνιος» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εστία, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, όπου εκτός των παιδιών μας συμμετείχαν στον συμβολικό αυτό αγώνα δρόμου σπουδαστές ΙΕΚ, μαθητές, φοιτητές και πολλούς πολίτες, που έδωσε σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά μας μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς.

Σκοπός  του οποίου ήταν η ευαισθητοποίηση, διάφορων φορέων και του Κράτους προκειμένου να αναγερθούν κατοικίες για Αμε.Α. ,οι οποίες θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα διαμερίσματα που φιλοξενούν αρκετά παιδιά και τα οποία είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά.

Το ταξίδι μας τελείωσε με πολλές ευχές, ευχαριστίες, ανταλλαγές δώρων και την υπόσχεση να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία.

Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε θερμά την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εστίας κα Προκοπάκη Έφη καθώς και το επιστημονικό προσωπικό για την φιλοξενία και την πολύ καλά οργανωμένη και εποικοδομητική δράση.

                                                                        Μετά Τιμής

                                       Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

                                 Ολυμπίτης Φίλιππος                                 Χατζηιωάννου Χρήστος