Βραβεία "Μαζί για το Παιδί" 2013

Μια επιτυχημένη διοργάνωση αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής.   

 

βράβευση ΠροέδρουΗ Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»     για τρίτη συνεχή χρονιά, με σκοπό να αναδείξει το έργο αφανών ηρώων της καθημερινής ζωής, που                                         προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, που διατέθηκε δωρεάν στην Ένωση για τους σκοπούς της. Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη τη στιγμής της απονομής των Βραβείων όταν οι τιμώμενοι κύριοι Φίλιππος Ολυμπίτης και Παναγιώτης Μιχαήλ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το ΔΣ της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για την αναγνώριση του δύσκολου προσωπικού τους αγώνα.

Την απονομή των δύο βραβείων έκανε η Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ που δήλωσε «ότι μονάχα στην ελληνική γλώσσα η λέξη συνάνθρωπος αποτελεί μια λέξη, ενώνοντάς μας σε ένα ενιαίο σύνολο, ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που αντιλαμβάνονται την αξία της λέξης συνάνθρωπος και τη μεταφράζουν σε πράξεις και έργα όπως αυτά των δύο τιμώμενων της βραδιάς, η κοινωνίες θα προοδεύουν».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος ανθρώπων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο αποδεικνύοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά ότι η κοινωνική προσφορά αξίζει να επιβραβεύεται και να προβάλλεται με σεμνότητα και αξιοπρέπεια.

Με το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» «Έργο Ζωής»  τιμήθηκε ο κύριος Φίλιππο Ολυμπίτης, μόνιμος κάτοικος Καλύμνου, που από το 1996 έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ίδρυση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ο Άγ. Παντελεήμων» (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), με σκοπό να συμβάλλει, σε μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, δεδομένης της έλλειψης αντίστοιχων υποδομών στο νησί.

 

Με το Βραβείο «Μαζί για το Παιδί» «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε ο κύριος Παναγιώτης Μιχαήλ από την Κύπρο, που βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπος με τον καρκίνο και αφού κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του, ίδρυσε το 2007 την Κοινωφελή Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου με τον τίτλο "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ" ή "BE STRONG".